Adulterações em alimentos no Brasil e suas implicações em saúde pública

Food adulteration in Brazil and its public health implications

Authors

  • Rafaela Assis Machado
  • Laura Ribeiro Cerqueira de Oliveira
  • Emília Maricato Pedro dos Santos

Keywords:

Fraude, Produtos de Origem Animal, Segurança dos Alimentos

Abstract

RESUMO

A adulteração em alimentos ainda é uma realidade no Brasil e apresenta consequências severas no âmbito da saúde pública. Nesse sentido, insere-se os Programas de Autocontrole, que atuam como ferramentas estratégicas para o controle da gestão de riscos.

 

ABSTRACT

Food adulteration is still a reality in Brazil and it presents severe consequences in the public health sphere. In this sense, the Self-Control Programs are inserted, which act as strategic tools for the control of risk management.

Published

2021-07-20

How to Cite

MACHADO, R. A. .; DE OLIVEIRA, L. R. C. .; DOS SANTOS, E. M. P. . Adulterações em alimentos no Brasil e suas implicações em saúde pública: Food adulteration in Brazil and its public health implications. Archives of Health, [S. l.], v. 2, n. 4, p. 1261–1264, 2021. Disponível em: https://latinamericanpublicacoes.com.br/ojs/index.php/ah/article/view/588. Acesso em: 18 may. 2022.